Arkiv 2012

December 2012.

Julecykelløb og Nytårs cross.

Allerede 26. december kan du møde dine klubkammerater til det traditionsrige julecykelløb som starter fra Højbjerg kl. 10. Julecykelløbet startede helt tilbage i halvfjerdserne og har haft svingende deltager antal, men et trofast publikum skal ikke mangle denne mulighed for nogle sjove timer med ondt i lattermusklen og for nogles vedkommende også i lårmusklerne. Om du er til Trial, cross eller anden MC sport så hank op i familie og venner, pump trædecyklen og få lidt motion i de smukke omgivelser omkring Højbjerg og Langesø, det er også tilladt at være tilskuer og komme med moralsk opbakning til deltagerne.

Og når vi så har rundet nytår mødes vi igen, denne gang søndag den 6. januar i Breum til en gang nytårs cross, vi kan benytte hallen fra 10 til 14 og vi finder på et eller andet til middagspausen, vi laver også lidt kaffe, på den måde får vi skudt gang i sæson 2013, hvor også arbejdet med den nye bane vil fortsætte med uformindsket styrke.

I ønskes alle en rigtig glædelig Jul samt et lykkebringende Nytår. / Lars-Bo


December 2012

Mindeord.

Fynsk motor sport blev en trofast sjæl mindre, 1 december afgik John "Brandmand" Nielsen ved døden efter kort tids sygdom. Efter sønnen Lars valgte at holde pause, fortsatte John som aktiv, Classic sidevogns speedway nød i mange år godt af John´s kamp for at holde liv i den traditionsrige sport og som sædvanlig var John igang med vinterens renovering så man var klar til en ny sæson, en sæson som nu bliver uden John´s lune væsen og gode humør.

Æret være John´s minde.

Fyens Motor Sport Odense


25. november 2012

Herre-julefrokost.

Så er det igen blevet tid for årets Julegrandprix. Tidligere og nuværende medlemmer af hankøn som er fyldt 25, kan 1. dec. kl. 19.00 i klubhuset på Højbjerg, møde en masse bekendte. Du medbringer selv mad og drikke, festudvalget forlanger et symbolsk beløb, så sørger de for borddækning, kaffe med tilbehør osv. At der er Herrejulefrokost 1. lørdag i december er en gammel tradition, hvor alle med interesse for MC sport mødes, om du mest er til asfalt, jord eller begge dele, om det går stærkt eller man satser på balance er ligegyldigt, så mød op og få en snak om gamle dage eller bliv opdateret på sidste nye rygter og sladder.

Med venlig hilsen

DMU (Danske Mænds Undergang)


Klub- og præmiefest 2012, samt status på baneprojektet.

Klubfesten er i år 10. november kl. 18.30 i klubhuset på Højbjerg.

Før vi starter på klubfesten vil Steen og jeg komme med en status på projektet i Kærby Mose.

For at vi alle kan hygge os sammen er det besluttet at man selv medbringer mad og drikke, vi dækker bord og skaffer noget musik.

Kom og få nogle hyggelige timer med dine klubkammerater, samt fejr de forskellige KM medaljeoverrækkelser. 

Hilsen Bestyrelsen.Sidste afd. KM + FC 2012

Lørdag den 13. okt. afvikles Fyns Cup og de sidste afdelinger af MX KM 2012. På Skovbybanen ved Haderslev Mødetid 8.00.

Der er åben til toiletter fra fredag eftermiddag

Hilsen Lars-Bo


Hej alle.

Husk at fra onsdag den 3 okt.kl. 19.30 vil Jørgen Blacha stå klar på Sct. Hans skole i Odense (Egebæksvej-Skibhusvej) vintergymnastikken byder på løb og styrketræning så husk tøj til både inde og udetræning, i et par timers hyggeligt selskab med dine klubkammerater.

Træning hver onsdag frem til slut marts 2013 (ikke i skoleferierne)

Hilsen Bestyrelsen


Finalerne i DM Trial.

Idag gik turen til finalerne i Trial. De blev afviklet i Høve ved Galten på Carl Andersens jord. Alle sektioner lå i skoven og det havde også regnet i denne del af landet. Løbet blev dog afviklet i fint vejr, men underlaget var glat. Gorm var med og han laver et galleri (link fra Gormfoto) Før finalerne lå Niels Nicolaisen og Thomas Pedersen til guld og sølv i Elite klassen og Jeppe E Larsen til sølv i B klassen. Jeppe vandt Bklassen på dagen og slutter 2012 med DM sølv, Thomas vandt Elite på dagen med Niels på anden pladsen, men Niels Vinder DM og Thomas får sølv.

Når de sidste løb i år er kørt laver jeg en samlet medaljeoversigt for FMS 2012

Hilsen Lars-Bo


Flere mesterskabsmedaljer til FMS. OPDATERES LØBENDE.

Mogens Jensen DM Sølv i Classic 50+

Lars Juel Rasmussen Bronze i JM/FM OB 45

Chris Lyholm Bronze i JM/FM OB C

Niclas vandt JM/FM i B80 micro, for mit vedkommende gik turen denne gang til finalerne i Super Moto som blev afviklet i Randers. Andreas havde vundet de foregående heat, men det blev ikke nogen let sag at få DMet i hus. En mekanisk defekt under tidtagningen viste sig ikke at kunne udbedres. En af de andre deltagere Søren Larsen tilbød Andreas han måtte låne hans cykel, Søren kører OB og skulle således kører lige før Andreas, men ved fælles hjælp lykkedes det at få kørt begge heat. Andy mistede 7 point af sit forspring på 22 i 1 heat, med 20 til start så der skulle stadig en god placering i hus i 2 heat for at sikre DMet. Udover at det regnede skulle sidste heat blive mere spændende end nødvendigt, da Søren komme ud og vi står klar til at tanke, skifte transponder osv. siger han at cyklen opfører sig mærkeligt, han kan ikke sige hvad det er men vi får Andreas afsted, det er tydeligt at der er noget galt, men det lykkedes Andy at komme i mål på en 9 pl og de 12 point er nok. Andreas Andy Mikkelsen havde så lige kørt et DM i hus på fladt baghjul, ja det var årsagen til at cyklen opførte sig underligt.

Jonas fulgte Mikkel Caprani til dørs og blev nr 2 på dagen, Freddy kastede lidt rundt med sin knallert og blev nr 5. Samlet blev Jonas 4 og Freddy nr 9 i DM men de manglede begge en afd.

Nu mangler trial finalerne, her kan det også blive til topplaceringer, så det ser godt ud på resultatsiden for FMS.

Hilsen Lars-Bo


Så kom det første DM 2012 i hus.

Niclas Jensen vandt ikke blot på dagen, men også det samlede DM i B80 micro Så et stort tillykke, 22 år efter far Morten kunne lade sig hylde (B250 1990) var det Niclas´ tur til at modtage hæder, ved dagens resultat fik han forøvrigt selskab af Mads Fredsøe, som i Begynder micro var helt suveræn og vandt begge heat, forøvrigt uden andre på omgangshøjde.

Sæsonen er ikke helt ovre for Niclas og Mads endnu, der mangler finaler i JM/FM, her fører Niclas, så der er måske flere medajler på vej.

Løbet på Melbybanen (der hvor Danmark næsten bliver til Sverige) beviste at microcross har sin berettigelse, der var rigtig mange deltagere og en god stemning dagen igennem. Det er mit håb at FMS kan få en lige så sprudlende micro afd. på den nye bane, micro er føde kædens vigtigste led, det glemmer man dog mange steder.

Hilsen Lars-Bo


September 2012

Næste MX KM er 19 sep. i Børkop mødetid 16.30 træning starter 17.00

Finalerne i Fyns Cup på Skovbybanen 13 oktober, mødetid kl. 8.00, de 2 heat her tæller med i KM så der ialt bliver 5 afd. i MX KM 2012

Klubfesten afholdes 10. nov. i klubhuset. Program følger.

Når vi har fået samlet op på de seneste ting vedr. ny bane indkaldes til klubaften.

Hilsen Lars-Bo


August 2012

Husk Stubrace lørdag den 11., og allerede 15. august afholdes næste afdeling af KM MX i Børkop

Vi ses.


Sommernyheder juli 2012.

Sagen med den nye bane ligger ikke stille, men er ramt af ferie som alt andet. Steen og jeg er i gang med at planlægge næste fase og venter på et nyt møde med kommunen.

11 august afvikler vi som bekendt Stubrace på Andebøllevej ved Vissenbjerg, husk at melde til på dmuonline hvis du vil ud og kører.

På seneste bestyrelsesmøde blev det besluttet at følge aftalen fra Generalforsamlingen omkring præmiepenge, altså at disse i første omgang er afskaffet, da vi ikke kan tjene penge på Højbjerg og er nødt til at leje baner når vi skal noget ,skal vi passe på pengene. Gode DM placeringer og andre top resultater vil dog fortsat blive belønnet.

Opdatering omkring løb, MX KM og andet følger i starten af august, ligesom der vil blive orienteret om fælleshygge fredag i. forb. Stubrace.

Fortsat god sommer/Lars-Bo


8. juni 2012

 

Onsdag den 6. juni vedtog Odense byråd enstemmigt Kommuneplan tillægget med et nyt Motorsportscenter blandt de forslag der ligger i ”Tema tillægget”. Projektleder Steen Fredsøe og jeg selv er allerede inviteret til møde med kommunen om den videre planlægning. Projektet Kærby Mose/Motorsportscenter er sammen med en ny ringvej 3 de mest debatterede emner i Temaplanen, med adskillige borgermøder, udvalgsmøde osv. og ikke mindst i pressen har bølgerne gået højt.

Pga. de mange forsøg der gennem de sidste 18 år har været gjort, på at finde en afløser for Højbjerg og de mange spildte kræfter kommunen og FMS har lagt ryg til, går kommunen nu med både livrem og seler. Senest har kommunen fået udarbejdet en ny digital lyd måling, da de ikke ønskede at der senere kunne stilles spørgsmål ved at man havde brugt de beregnede målinger FMS i samarbejde med Henrik Højlund har lavet. Vores påstand har hele tiden været at vi ikke har ”pyntet” på noget, snare tværtimod.

Den nye rapport omfatter digitale målinger af både Motocross (20 stk. 450cc på banen samtidig) samt en digital måling af støjen fra motorvejen som banen skal ligge klods op af, disse målinger er lagt ind i et program så man kan afspille dem oven i hinanden, By og kulturudvalget har så fået forelagt disse og ordfører fra alle partier tilkendegav på byrådsmødet, at de efter afspilningen af disse optagelser måtte de indrømme at man faktisk ikke kan hører lyden fra motorcyklerne når man samtidig afspiller lyden fra motorvejen. Fyens Motor Sport fik også ros fra alle partier for det seriøse stykke arbejde og vores imødekommenhed når der har været spørgsmål.

Man må sige at Projekt Motorsportscenter Odense lever og nu går vi ind i næste fase, vi vil fortsat spille med åbne kort, og kæmpe for en erstatning Højbjergbanen som FMS købte og byggede i 1952, altså for 60 år siden, med lukningen af banen er en epoke, slut. DMU fylder 100 og Fyens Motor Sport 90 i 2014 og det er mit håb at vi til den tid er i gang så vi ikke længere skal leje fremmede baner for at dyrke vores elskede sport, men kan ligge kræfterne i eget baneanlæg.

Hilsen Lars-Bo


26. Maj 2012

Efter godt et års intens kamp lykkedes det i denne uge at vinde en stor sejr. Projektleder Steen Fredsøe ringede og var glad som et lille barn der havde fået nyt legetøj, Odense kommune har besluttet at gå videre med Kærby Mose projektet, Steen og jeg skal nu have samlet op på de sidste ting og vi er allerede inviteret til møde med kommunen sidst i juni. Det at vi er kommet i hus med at få afleveret miljøansøgning osv se vi som et meget vigtigt skridt i kampen for en ny bane.

Arbejdet med projektet er jo kun en del af aktiviteterne, vi får også kørt motorløb. Trialafdelingen har fået afviklet Fionia trial og MX er begyndt på KM,. 1 afd, af DM i Super moto står vi også for, på lejet bane i Hanstholm 2/3 juni og trial skal kører Langesø trial.

Med venlig hilsen fra en glad Formand


16. Maj 2012

MX KM onsdag 23 maj i Børkop alle klasser, mødetid 16.30/16.45

Vi er ved at finde ud af antal af heat osv. dette afhænger naturlig vis af fremmøde på dagen fra både BMS og FMS. Der vil være en grundig instruktion på dagen.

Som tidligere flager man for de andre og vi kører på begge baner samtidig.

Hilsen Bestyrelsen


14. Maj 2012

Ligger du inde med billeder fra FMS arrangementer som du gerne vil dele her på siden med andre, så kontakt mig på  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. " style="margin: 0px; padding: 0px; color: rgb(123, 164, 40);"><a href="mailto: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. "> This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. , så vi kan få dem lagt op på siden.

Jesper


9. maj 2012

Vedr. tilmelding til Fyns Cup 2012's første afd. i Svendborg (28 maj mødetid 8.30), skal der tilmeldes senest d. 21. maj 2012. Dette kan enten foregå på sedler der ligger i Svendborgs- eller Brobys klubhus, eller pr. mail til Lasse, på  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. " style="margin: 0px; padding: 0px; color: rgb(123, 164, 40);"><a href="mailto: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. "> This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. ">  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. " style="margin: 0px; padding: 0px; color: rgb(123, 164, 40);"><a href="mailto: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. "> This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  eller 28733528. Gør I ikke dette, vil der komme et gebyr på 50,- oveni de 100,- der betales på dagen.

Fyns Cup 2012's regelsæt kan ses under 'Motocross'.

MVH FMS Bestyrelse.


5. maj. 2012

Så fik vi prøvet det, at afvikle St. Bededagsløb på "udebane", men alle var glade og hjælpsomme, der skal derfor lyde en stor tak ikke mindst til Børkop Motor Sport. Løbet blev afviklet i vanlig afslappet stil og der var fuld bom i alle heat. Resultaterne ligger på mylaps.

Næste gang vi skal til Børkop er 23maj for at kører 1 afd. af KM 2012, der køres på både micro og stor bane samtidig, så hvis i har deltagere begge steder så sørg for at have ekstra hjælpere med da tidsplanen er presset.

Der kommer tidsplan med mødetid osv. her på siden

Hilsen Lars-Bo


28. april 2012

Om en lille uge går det løs i Børkop (4maj), der er styr på det meste dog kunne vi godt bruge lidt flere medhjælpere på dagen. Det bliver et lille hyggeligt løb med ca 100 deltagere. Rækkefølge for træning og heat bliver OB, Mini, C maxi og A/B maxi og vi forventer at være færdige ca kl. 16.

Vi ses Hilsen Lasse og Lars-Bo


19. april 2012

Hej Alle.

KM MX som afvikles på Børkopbanen er i første omgang aftalt til

23 maj, 15 august samt 19 september.

Mht. Mødetid, betaling osv hold øje med siden.

Hilsen Lasse/Lars-Bo


12. april 2012

 

Hej Alle.

Undskyld for den manglende opdatering, men tiden, siden- og andet har drillet lidt.

St.bededagsløbet 4 maj bliver på en nyslebet Børkopbane, vi har haft dozer, skovle osv igang, BMS tager sig af kantinesalg, resten skal vi sørge for. Så kribler det i dig for at hjælpe din gamle klub, så kontakt Lasse 2873 3528 eller Lars-Bo 2323 8491.

Datoer for klubmesterskab mm. kommer i nærmeste fremtid.

Fyns cup starter hos MCS 28 maj, mere herom senere.

 

Hilsen Lasse og Lars-Bo


I denne uge har vi afleveret miljøansøgning på Kærby Mose projektet. Med hjælp fra Henrik Højlund/DMU samt en række møder med kommune osv. har vi hermed afsluttet vores del i første omgang. Høringsfristen sluttede 20 feb. og nu skal sagen behandles og så kommer der en politisk afgørelse sidst i maj.


28. februar 2012

Tak for god ro og orden på gårsdagens generalforsamling. Bestyrelsen kigger forslag og ideer igennem og vender tilbage efterhånden som de forskellige punkter er på plads.

Med venlig hilsen Lars-Bo

Der har været lidt knas med hjemmesiden, vi arbejder på sagen.


 

Hej Alle.

 

På dmusport.dk har i alle mulighed for at opdatere jeres profil hos dmu, det sikre at både klubben og dmu har de rigtige oplysninger på jer, add. tele. mail osv. På dmusport.dk forsiden i menu, nederst finder i et link som guider jer igennem.

 

Hilsen Lars-Bo


31. januar 2012

Link til sidste nyt fra Kjerteminde avis. Her er der livlig debat om Kærby Mose banen, modstandsgruppen er hjemhørende i Kerteminde kommune og derfor ligger debatten mest der.

Hilsen Lars-Bo

http://www.kjavis.dk/?Id=3367


Husk at indbetale kontingent til klubben.

Indbetaling 350,- på konto: reg 6865 konto 1001957

Husk at angive navn og licensnummer, ellers er det umuligt at se, hvor indbetalingen kommer fra!


Kort referat fra trialmøde under "Trial" klik her http://www.fyensmotorsport.dk/index.php/trial


18. januar 2012

Borgermøde vedrørende Kærby Mose.

Vi var blevet kontaktet af TV2fyn der ville lave nogle spots samt et direkte indslag fra mødet.

Højbjerggruppen og dele af bestyrelsen havde meldt sig til mødet, om eftermiddagen brugte vi nogle timer på indslaget, men som i sikkert har set blev det en meget lille del af indslaget, beboerforeningen og Sanderumgårds ejere som bliver naboer til banen fik også sendetid. Nå ja naboer og naboer, i den gennemgående debat ”glemmer” man lige at der mellem banen og deres grunde, er for det første 1000m eller mere og nok så væsentligt en af landets mest befærdede stykke MOTORVEJ.

Odense kommune med Rådmand Steen Møller i spidsen, havde til mødet en plan om at det skulle dreje sig om et muligt Motorsportscenter i Kærby Mose, men desværre tog mødet en drejning som gjorde at en stor del af tiden kom til at dreje sig om den skydebane der også ligger i Kærby. Odense kommune havde ikke opfyldt deres forpligtigelser om tilsyn, Odense kommune havde ikke gjort dit og dat og gentagende gange måtte Rådmanden nærmest undskyldende sige, at de kom forberedt til et møde om en motorbane og havde de relevante embedsmænd som arbejder med motorbanen og temaplanerne med, han ønskede af gode grunde ikke at gå ind i en debat som hverken han eller embedsmændene var forberedt på. Det havde de faktisk få fremmødte svært ved at forstå og tiden gik med en debat som alle kunne se ikke førte nogen steder hen.

Der var dog heldigvis også konkrete spørgsmål om banen, i starten var der både latter og nedladende bemærkning fra en del fremmødte, men med vanlig faglig sund fornuft fik Steen Fredsøe de fleste til at forstå, at vi ikke bare er en flok fjolser der vil komme og ødelægge deres idyl, men at vi er en seriøs klub som er klar til at følge de regler og påbud der er ved en sådan ny bane, samt det faktum at man i Kærby Mose kan opnå de afstande til naboer der kræves, oven i alt dette er vi kun på banen 2 gange om ugen i 3 timer samt 4 lørdage eller søndage om året.

Vi (Steen og jeg) skal til flere møder i nærmeste fremtid og til klubaftnen den 9 februar, er der mere nyt.

Lars-Bo.


8. januar 2012

 

Nytårscross opdateret under Motocross

Tak for en hyggelig dag

 

Hilsen Lars-Bo


6. januar 2012

 

Husk, så er det i morgen i kan få lov at føle "suset" og duften, vel mødt i Breum, vi deler træningen op alt efter fremmødet. Har i spørgsmål omkring de nye ting vedr. licens osv. spørger i bare.

Er der nogen der skal fra Microbanen og til stor bane kan vi også klare baneprøven i hallen.

Har i strøm på transponderen må i godt tage den med.

 

Hilsen Lars-Bo